Deset Novakovih saveta za jačanje imuniteta u borbi protiv korona virusa

Najbolji teniser sveta zna mnogo kada je u pitanju zdrava ishrana i jak imunitet i odlučio je da sve to podeli sa vama.

Deset Novakovih saveta za jačanje imuniteta u borbi protiv korona virusa
Photo by Nikola Majksner on Unsplash

Novak Đoković je svestan sa kakvim problemom se svet suočava zbog korona virusa, a pošto je poznato da mnogo zna kada je u pitanju zdrava ishrana i imunitet, on je dao korisne savete, koji mnogima mogu da pomognu kada je u pitanju prevencija od korona virusa, koji preti čitavom svetu.

Zbog korona virusa su otkazani brojni sportski događaji, takođe i teniska dešavanja širom sveta bar za narednih šest nedelja, pa će Novak biti u prilici da bude sa svojom porodicom tokom najkritičnijeg perioda.

Novak je imao sreću da sa svojim timom uhvati jedan od poslednjih letova iz Amerike za Evropu, usled zatvaranja granica, a dan kasnije, za Telegraf je dao savete kako se treba ponašati i šta treba raditi kako bi ojačali imunitet i organizam i smanjili rizik od dobijanja korona virusa.

Ovo su njegovi glavni saveti za sve:

Uvećajte unos vitamina C i cinka. Preporučeno je između 5 do 7 grama dnevno bitamina C, a može i do 10. Ukoliko nađete tečni cink, bolje je nego u drugoj formi. U slučaju da ne nađete tečni cink, i u pilulama je dobro uzimati 3 do 4 puta veću dozu nego uobičajeno preporučene doze.

Svakodnevno ujutru na prazan stomak piti toplu vodu sa limunom i malo morske soli (opciono dodati i đumbir i sveže listove nane). Toplu vodu sa limunom piti još nekoliko puta u toku dana. Preporučljivo je na prazniji stomak.

Piti što više zelenih sokova i šejkova sa zelenim lisnatim povrćem (peršun, spanać, kelj…). Zeleno lisnato povrće stvara alkalnu bazu u telu, što uništava patogene i viruse koji opstaju u kiseloj sredini.

– Kiselu sredinu izaziva nezdrava brza hrana, stres, briga, ljutnja, napici sa puno rafinisanog šećera, mlečni proizvodi itd.

– Preporučljivo je konsumirati mali deo čena belog luka u kašičicu meda sa cimetom. Takođe, ulje od divljeg origana, đumbir, kajen paprika (vrsta ljute papričice).

Koloidna srebrna voda je izuzetno delotvorna za imunitet i borbu protiv otrova koje imamo u telu.

Razne vrste čajeva i svežeg bilja su uvek dobrodošli. Pogotovo rtanjski čaj i čaj od hibiskusa.

– Provoditi određeno vreme na svežem vazduhu u prirodnom ambijentu (parkovi, šume, jezera, reke, more, plaža, planina, brda…) koji nas isceljuje i puni organskom, životnom energijom, koja je presudna za život u izobilju zdravlja i dobrobiti duše, uma i tela.

– Raditi vežbe svesnog disanja jer na taj način uspostavljate emotivni i mentalni sklad i mir koji vam dozvoljava da se lakše nosite sa brigama, strahovima i neizvesnostima. Takođe vam uravnotežuje metaboličke procese ključne za optimalno zdravlje.

Što više se smejati, uživati u muzici koja vas ispunjava i čini srećnim. Biti okružen dragim ljudima sa kojima osećati veliko prisustvo ljubavi, blagostanja i radosti.

(Telegraf.rs)

Ukoliko vam se svidelo procitano, podelite nas :) Hvala

online devojke upoznavanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.