Koje namirnice mogu da zamene aspirin?

Lekovi koje možemo naći u prirodi šareni su i sitni baš kao i oni koje nude farmaceuti. Ali, u prirodi su lekovi zapakovani u sitnim voćnim bobicama koje su vrlo ukusne i nemaju nikakve neugodne nuspojave.

Koje namirnice mogu da zamene aspirin?
Image by Pezibear from Pixabay

Borovnice su prepune fito-nutrijenata. Sadrže elaginsku kiselinu, katehine, antocijanine i salicilnu kiselinu. Borovnice su zapravo prirodni aspirin. Da, sledeći put kada budete imali glavobolju, samo pojedite borovnice! Pomažu i pri smanjenju broja proteina ​​koji se dovode u vezu s bolestima mozga kao što su Alchajmer i Parkinsonova. Sprečavaju i opasne neurološke poremećaje.

Kupine

Kupine sadrže vrlo važnu hranjivu materiju poznatu pod imenom – elagična kiselina. Ona štiti ćelije kože od štetnih UV zraka. Usporava i raspadanje kolagena u koži. Jedete li ih često nećete se izborati.

Ribizle

Ribizle su posebno cenjene jer sadrže gama-linoleničnu kiselinu. Jedete li ribizle smanjićete svrab u očima i začepljenje sinusa.

Maline

Maline takođe deluju poput aspirina. Jedući maline možete da izlečite glavobolju, jer sadrže bitan spoj koji znatno smanjuje bol i upale, čak i bolje od aspirina. Pojedini nutrijenti u njima štite ćelije od prljavih supstanci
koje se nalaze u prerađenoj hrani i duvanskom dimu.

Jagode

Jeste li znali da jagode sadrže više vitamina C nego narandže? Zovu ih i fabrike antioksidanasa, a jedući ove bobice sprečićete artritis, gubitak pamćenja, različite oblike raka i bolesti srca. Osim toga one su tako slasne sa šlagom – samo neka bude bez šećera.

Izvor: vesti-online.com

Ukoliko vam se svidelo procitano, podelite nas :) Hvala

online devojke upoznavanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.