Zahvalnost

Ukratko o sebi: Visak kilograma od kada znam za sebe. Nekako mi to i nije bilo od nekog znacaja. Vise se vodilo, neka jede – zdrava je. Vecih problema u skoli nisam imala, osim fizickog 🙂 Sa njim nisam bila u ljubavi. No i to verujem da je vise mentalni stav nego fizicka prepreka. Vise sam imala blokadu u smislu da me sport nije interesovao…

Pre godinu dana skinula sam preko 30 kg. Kako? Pa bilo je lako 🙂 Teze je to drzavati kada nisi spreman na to.

Uz pomoc Hrono principa i LCHF pravila, islo je zaista lako. Nisam bila gladna, nekako se sve polopilo.

slamcica
pixabay.com

A onda sam pala psihicki … I jos uvek sam dole, i trazim slamcicu spasa da ne odem previse u blato. Hiljadu izgovora a ni jedan motiv da stanem, da prestanem sa prejedanjem. Jer posle jela se osecam jos gore.

Pre neku noc sam legla, zaspala … Probudio me jak bol … Boleo me je zeludac. Pomislih da mu zaista treba zahvaliti sto trpi svo smece koje trpam u sebe. Sto uspeva da se izbori sa kolicinom hrane koju mu dajem … Da mu zahvalim sto me sluzi svih ovih godina iako se nisam bogznakako brinula o njemu. On je, jadnicko, najvise nastradao … ni kriv ni duzan. Kada padnem psihicki, kada me uhvate lutke, kada sam tuzna, kada sam besna, kada sam nemocna – ja jedem. I da ja imam problem – emocionalna glad. Ne znam nista o ovome, ne znam  ni da li postoji taj termin, verovatno da 🙂 Ubise me moje emocije. Nezadovoljstvo resavam – jelom … a onda sam jos vise nezadovoljna….

Ovaj blog sam zamislila kao online dnevnik. Kao pokusaj igre, kao IZAZOV da ako napisem ovako javno – i odrzim to obecanje.

Evo sutra cu stati na vagu … pa da vidimo na cemu sam …
Od sutra pocinje izazov – mali ali sladak. Zvacu ga Izazov od sedam dana. Poenta je izdrzati SAMO sedam dana bez iskusenja, bez smeca od hrane … Pa … Eto nadam se da se citamo sutra, sa sve mojim jelovnikom 🙂 Paaa eto ako neko bude hteo moze da me prati, sugerise, kritikuje ili pak place sa mnom.

Ukoliko vam se svidelo procitano, podelite nas :) Hvala
by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.