Zašto treba jesti breskve

Prva i najvažnija beneficija od breskve je beta-karoten koji se nalazi u njenom sastavu.

Zašto treba jesti breskve
Photo by Sara Cervera on Unsplash

Ovi pigmenti u organizmu se pretvaraju u retinol (vitamin A) koji čuva i poboljšava vaš vid.

U poslednje vreme se sve više sprovode istraživanja na temu kako ti pigmenti utiču na zaštitu od štetnih sunčevih zraka, a preporučuje se i kao terapija za osobe osetljive na sunčeve zrake.

Sadrže vitamin C. Moćni antioksidans i esencijalni vitamin za zdravlje kože. Ovaj vitamin učestvuje u proizvodnji kolagena. Što više vitamina C, toliko manje bora, a veliku količinu vitamina C možete dobiti od samo jedne breskve.

Detoksifikacija sa čajem od breskve se smatra jednim od najefikasnijih načina u istočnoj kulturi. I količina dijetalnih vlakana u njenom sastavu nije za potcenjivanje. Na ovaj način se sprečavaju problemi sa digestivnim sistemom.

Kalijum koji se isto tako nalazi u breskvi, omogućava održavanje elektrolitnog balansa u telu i pravilnu kontrakciju mišića.

Nova istraživanja su pokazala da polifenol iz breskvi može da ima usporavajuće dejstvo na ćelije raka dojke, a isto tako i na metastatičke depozite. Iako su istraživanja bila sprovedena na eksperimentalnim životinjama, ipak doktori smatraju da se bar uz tri breskve dnevno može postići odgovarajući nivo polifenola u organizmu.

Izvor: novimagazin.rs

Ukoliko vam se svidelo procitano, podelite nas :) Hvala

online devojke upoznavanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.